SINDICATS MISSATGES LA ROMÀNICA

SINDICATS MISSATGES LA ROMÀNICA
Des de sempre l'institut ha anat rebent informació diversa dels sindicats, però en les últimes setmanes s'ha incrementat exponencialment aquesta informació.
Per evitar-vos la recepció de tots aquests correus, s'ha creat la següent pàgina web:
on anireu trobant tots els correus que es reben a la bústia del nostre institut.
L'únic inconvenient d'aquesta pàgina és que no apareixen els documents adjunts que es reben amb el missatge. És per això que, si voleu accedir al missatge original i així poder descarregar els documents adjunts, us passem el correu electrònic on es van acumulant tots els missatges que apareixen a la web que us he facilitat.
Si accediu a aquest compte teniu present:
- No canvieu la contrasenya d'accès, ja que ningú més podria accedir a aquest compte.
- No esborreu cap dels missatges.
- No modifiqueu la configuració del compte.
- No envieu cap missatge a aquesta direcció, ja que tots els missatges que es reben, es publicaran automàticament.
El nom d'usuari i la contrassenya la trobareu al mail del Coordinador pedagògic del dia 6 de febrer de 2012.

dijous, 16 de febrer del 2012

ACTA DE ZONA, 11 de gener de 2012

Dia 11 de Gener del 2012
Assemblea de Zona de Cerdanyola



ASSISTÈNCIA:



8 Centres i els Sindicats: USTEC·STEs, CGT i CCOO.


TEMES TRACTATS1. Aclariment sobre la reunió de zona del 23 de Novembre 2011.

El company Carlos (de la USTEC·STEs) es reafirma en el que va dir en l'anterior assemblea de zona a petició d'una companya mestra que preguntava perquè abans només ens podien congelar el sou i ara es pot abaixar. De fet, aporta més dades. Allò que va dir de que: "CCOO i UGT van permetre, mitjançant la seva firma, que en condicions d'excepcionalitat econòmica ens podrien baixar el sou". Això abans no constava enlloc. Ustec·Stes explica que segons cita el S.A.P (Sindicato de la Administración Pública) “La firma de CSIF, UGT i CC.OO. l'any 2007 de l'Article 38.10. de l'Estatut Bàsic del Empleat Públic (BOE del 17/04/07) consagrava la fórmula d'incompliment unilateral per part del Govern de qualsevol acord, en funció de las circumstàncies econòmiques… I els sindicats pactistes històrics subvencionats, ho sabien; perquè aquest article 38.10 es la clau per la que al Gobern central, CCAA, o Ajuntament, no l'importa firmar qualsevol compromís... ja que saben que el poden incomplir".

Ley 7/2007, de 12 de abril, del Estatuto Básico del Empleado Público.

CAPÍTULO IV.
DERECHO A LA NEGOCIACIÓN COLECTIVA, REPRESENTACIÓN Y PARTICIPACIÓN INSTITUCIONAL. DERECHO DE REUNIÓN.

Artículo 38. Pactos y Acuerdos.

10. Se garantiza el cumplimiento de los Pactos y Acuerdos, salvo cuando excepcionalmente y por causa grave de interés público derivada de una alteración sustancial de las circunstancias económicas, los órganos de gobierno de las Administraciones Públicas suspendan o modifiquen el cumplimiento de Pactos y Acuerdos ya firmados, en la medida estrictamente necesaria para salvaguardar el interés público.

  1. Calendari d'Assemblees de Zona
L'assemblea és sobirana. Per tan, serà aquesta la que decidirà la periodicitat, tot fent el calendari a principi o final de curs. Preguntant a l'assemblea sobre si volen les assemblees quinzenals o mensuals van dir que les volen quinzenals, per aquest motiu es refà el calendari d'assemblees de zona. També vam acordar que seria l'assemblea qui determinaria les dates, l'última assemblea de cada trimestre. El company Sergio (de la CGT) comenta que si es va acceptar enviar aquell calendari provisional, era perquè CCOO volia enviar allò o res. Tots estan d'acord amb això menys la companya Encarna (de CCOO). A més a més, el fet que vulguem muntar unes jornades per l'escola pública, impossibiliten reduir les assemblees a una periodicitat mensual. La companya Encarna (de CCOO) comenta que ho consultarà amb el seu sindicat i que es probable que no vingui. La resta de sindicats diuen que seguiran venint.
Calendari:

25 gener, 1 de febrer, 15 febrer, 29 febrer, 14 març, 28 març, 11 abril, 25 abril, 9 maig, 23 maig, 6 juny.

  1. Noves Informacions sobre retallades:
El Departament, via projecte de llei dels Pressupostos Generals i d'acompanyament de CIU, proposa:

Noves exigències per al reconeixement del estadis de promoció docent. Per assolir el primer estadi 9 anys. Augmentar els crèdits. Fer que la formació deixi de ser obligatòria. Introduir l'avaluació de caràcter punitiu-controlador.

Increment de la jornada lectiva +1 hora primària: 1.395 interins menys. + 1 h secundaria: 1.418 interins menys.

A partir del tercer més de baixa, hi haurà una pèrdua retributiva que pot supera els 500 euros. Les persones adscrites a la SS cobraran a partir del quart mes d’incapacitat temporal el 75% de les retribucions mensuals i a les persones adscrites a MUFACE se’ls retallarà el 25% dels complements.

Flexibilitat i polivalència de les atribucions docents.

No s'atorgara els ajuts de Fons d'Acció Social.

  No es cobrara el 100% del salari durant el primer any de reducció per cura de fill com fins ara. Aquest, serà del 80% (si es d'un terç de reducció) o del 60% (en el cas de mitja).



El PP, via decret-llei: 
- S'explica que la congelació salarial que en realitat és una reducció a causa de l'increment de l'IRPF.
S'explica que:
En les diferents reformes del IRPF, es pot veure com independentment del partit polític que ha governat han anat eliminant la progressivitat en aquesta. En 2006 van terminar definitivament amb la progresivitat, passen a contar només amb 4 trams i baixant la retenció a les rentes més altes fins el 27,13%.
Wn 1987 les rentes més baixes (classe obrera) pagaven el 15%, les més altes (grans firtunes) el 65,5%, i a més a més, hi havia molts trams- http://www.boe.es/boe/dias/1978/09/11/pdfs/A21191-21199.pdf

Aquests resulta una clara agressió més a nosaltres doncs es tracta d'una baixada salarial encoberta, ja que malgrat que ens congelaran el sou, cobrarem menys.
A això, s'ha de sumar que al 2010 vam cobrar prorratejadament un 5% mensual menys, a la que hem de sumar, la pujada del IPC que va ser del 3%. Al 2011 gairebé un 8% menys, sumat a la pujada del IPC del 2,4%, a més de veure augmentades les hores lectives. I al 2012 s'estima una altre pujada del IPC.
S'explica que es dona el cas que esportistes com CR7 passaran a tributar només del 24% al 24,75%.
No hi haurà oferta d'ocupació pública nova, tret de la posibilitat d'una taxa de reposició del 10%

- Congelació del Salari Mínim Interprofessional.
- D'altres.

  1. Mobilitzacions.
Manifestació de la Funció Pública, Dimecres 18 de Gener a les 17.30 h. Plaça Sant Jaume fins el Parlament.

Manifestació Social el dissabte 28 de Gener 17h  Entre el Portal de l'Àngel i les Rambles (BCN)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada